TurfDog Windsurfen


Ga naar de inhoudsopgave

Tips

Gebruik TurfDog

- Als u onbekend bent met TurfDog of met windsurfen in het algemeen, raden wij aan te oefenen met iemand die ervaren is.
- Let op uw kledingkeuze. Beschermende kleding geniet de voorkeur. Eventueel knie- elleboogbeschermers en een helm.
- Bij de TurfDog kunt u met een kleiner zeil surfen dan wat u normaal gebruikt zou hebben op het water.
- Voor u gebruik maakt van een trapeze is het aan te raden kennis te maken met het board. Probeer hem uit en zorg voor controle.
- Aan te raden is ouder tuigage te gebruiken gezien de ondergrond waar u op surft.
- Te gebruiken vanaf windkracht 2, weinig weerstand.
- Let op! De TurfDog is niet gemaakt voor zeer hoge snelheden. De swenkwielen hebben als groot voordeel dat ze het windsurfgevoel geven. Een nadeel van deze swenkwielen is dat ze bij zeer hoge snelheid gaan klapperen. Wij zeggen bewust "zeer hoge snelheden", u zult merken dat de TurfDog snel genoeg gaat. Wij willen dat u dit weet en meeneemt in uw overweging de TurfDog aan te schaffen.

Locatie

Het kiezen van de juiste locatie is essentieel voor de prestaties van Turf Dog. Dit betekend een locatie met weinig bomen en gebouwen waar de wind vrijspel heeft. Turf Dog is te gebruiken op steen, asfalt, gras en hard zand. Enigzins vlak geniet de voorkeur.

Onderhoud

Na gebruik uw board afspuiten. Vooral als u in kustgebieden surft. Dit vanwege het zoutgehalte. Bewaar uw board in een droge ruimte en voor langdurig opslag bewaart u uw board uit de zon.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu